Home трејлер

трејлер

Професорот / The Professor

Професорот Документарен филм за универзалниот уметнички и хуманистички подвиг на еден локален херој. Истражување на несекојдневниот животен пат на Илија Џаџев- музичар, виртуоз на хавајска и класична гитара, писател, професор по географија. Приказна за потрагата по еден роман во ракопис. Приказна за авантурата на една хавајска гитара. Овој човек-феномен отсвирел над 6000 бесплатни концерти ширум […]

Лов на вештерки – тв документарен филм

“Видеоскоп”, епизода 3: PSEUDOLOGIA FANTASTICA – трејлер

Трејлер за третата епизода од серијалот „Видеоскоп“, насловена „Pseudologia Fantastica“. Епизодата се занимава со феноменот на лажните предизборни ветувања кои ги даваат политичарите. Приказните за четири неостварени ветувања од минатите изборни циклуси ги поврзува психолошката анализа на Д-р Мице Дудучки. Гледајте ја третата епизода од „Видеоскоп“ во среда на ТВ 24 Вести и TV Shenja, […]

Професорот / The Professor

“Видеоскоп”, епизода 2: ПЕЧАТ ЗА ЗБОГУМ – трејлер

Трејлер за втората епизода од документарниот серијал на Кадар, „Видеоскоп“, насловена „Печат за збогум“. 300.000 луѓе си заминале од Македонија во последните 18 години, во потрага по подобар живот и посветла иднина. Што значи за македонското општество феноменот на масовното иселување на младите? Какви се чувствата кај оние кои засекогаш заминале од земјата, а какви […]

Професорот / The Professor