Home видео „Видеоскоп“, епизода 3 – PSEUDOLOGIA FANTASTICA
  Previous Video "Видeоскоп", епизода 2: ПЕЧАТ ЗА ЗБОГУМ
  Next Video "ВИДЕОСКОП", епизода 4: ЕДНАШ ВО ИЛЈАДА ГОДИНИ?

„Видеоскоп“, епизода 3 – PSEUDOLOGIA FANTASTICA

0
0

Цела трета епизода од серијалот „Видеоскоп“, насловена „Pseudologia Fantastica“.
Епизодата се занимава со феноменот на лажните предизборни ветувања на политичарите.
Низ приказните за четири неостварени ветувања од претходните изборни циклуси, својата психолошка анализа за овој феномен ја изнесува невропсихијатарот, Д-р Мице Дудучки

tags: