Home видео „ВИДЕОСКОП“, епизода 5 – РЕПУБЛИКА ДЕПОНИЈА
  Previous Video "ВИДЕОСКОП", епизода 4: ЕДНАШ ВО ИЛЈАДА ГОДИНИ?
  Next Video „Видеоскоп“, епизода 6 - ВОДОМИЛА

„ВИДЕОСКОП“, епизода 5 – РЕПУБЛИКА ДЕПОНИЈА

0
0

Лошото управување со отпадот е меѓу најголемите еколошки проблеми на земјава. Политичарите досега не покажаа намера сериозно да се зафатат со решавање на овој проблем. Македонија заостанува десетици години зад европските стандарди.

Документарниот филм е снимен во април годинава, пред да се актуелизира проблемот со депонијата во Струга.

tags: