Home Tag "XPARALLAX-27"

„Видеоскоп“, епизода 3 – PSEUDOLOGIA FANTASTICA

Цела трета епизода од серијалот „Видеоскоп“, насловена „Pseudologia Fantastica“. Епизодата се занимава со феноменот на лажните предизборни ветувања на политичарите. Низ приказните за четири неостварени ветувања од претходните изборни циклуси, својата психолошка анализа за овој феномен ја изнесува невропсихијатарот, Д-р Мице Дудучки

Ехо на ѕидовите